onsdag 18 oktober 2023

Article 99

Article 99
Article 99
1992
Bolag: SF Gul

  Dramer om orättvisor inom vården. Det har man ju sett några. Ofta pekoral som är svåra att relatera till när man inte är utsatt för t ex USA:s vårdsystem. Det är lite som politiska filmer, man måste ha en viss grundkunskap eller erfarenhet för att ens förstå intrigen.
  Här handlar det i alla fall om ett dysfunktionellt sjukhus för krigsveteraner, illa skött av en girig ledning. Våra ögon blir läkarstudenten Peter (Kiefer Sutherland) som möter ett sjukhus i total kaos, där patienter skickas runt mellan avdelningar för att man inte har råd att behandla dem, i korridorerna ligger gamlingar och dör i väntan på vård.
  Doktor Sturgess (Ray Liotta) är en av läkarna på golvet som kämpar för att göra allting rätt men även han måste dra drastiska beslut och rädda de som har störst chans och lämna andra.
  Ja, såna här filmer kan ibland gripa tag, pekoral eller ej, men här blir det mer som en sjukhus-såpa med lite enklare drama, romantiska intriger, ibland nästan lite fars och så den onda sjukhusledningen. Den stora behållning blir ju istället rollistan. Ljuvliga birollsgiganter som John Mahoney, Lea Thompson, John C. Ginley, Forest Whittaker, Kathy Baker och så vidare, håller den här grytan kokande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar