tisdag 21 november 2023

Striking Distance

Striking Distance
Striking Distance
1993
Bolag: Egmont

  Bruce Willis spelar Tom Hardy, en alkoholiserad men rättskipens polis som blir hatad av kåren när han tjallar på en kollega som varit övervåldsam. Det blir inte bättre av att hans pappa, som också är polis, blir dödad vid ett ingripande och Tom driver tesen att en polis har mördat honom.
  Två år senare jobbar han som sjöpolis istället. Staden skakas av en seriemördare som kallas Polish Hill Murder och dumpar sina offer i vattnet. Tom blir den som åker ut på larmen om lik i vattnet, och det visar sig att offer efter offer är kvinnor han haft en relation med.
  Det finns ju så otroligt många trötta beståndsdelar här. Alkad polis som bor på husbåt, fejder mellan italienska och irländska polissläkter, omaka par, otroligt tråkig filmtitel och annat snark. Kanske är det pga dessa ingångsvärden som jag blir otroligt glatt överraskad av denna. Visst, det är tradigt och klyschigt i många stunder, men samtidigt är jag väldigt svag för den här typen av nästan slasher-aktig polisfilm. Tycker den påminner lite om Maniac Cop vissa stunder. Även Sea of Love finns när på något hörn.
  En hyfsat snygg seriemördar/whodunit-handling och ett helt galet uppbåd av birollsansikten. Dennis Farina, John Mahoney, Brion James och Tom Atkins swischar alla förbi. Och en pre-Sex & the City-Sarah Jessica Parker som Bruce Willis kollega.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar