onsdag 7 augusti 2024

North Shore

North Shore
North Shore
1987
Bolag: Esselte Video

  Rick (Matt Adler) vinner en surftävling och lägger sina prispengar på att åka till Hawaii för att surfa på det berömda North Shore. Där träffar han idolerna från surfaffischerna på pojkrummet, men blir snabbt besviken när de är otrevliga och opålitliga.
  Han har givetvis också problem med locals på Hawaii som i grunden är negativt inställda till amerikanska surfare som kommer dit och stökar. Problemet är att han blir kär i Kiani (Nia Peeples) och det är inte hennes odågor till kusiner förtjusta i.
  Räddningen blir Chandler (Gregory Harrison), en lite enstörig man med väldigt idealistisk inställning till surfing. Han hatar tävlingar och berömmelse och drivs snarare av att göra den perfekta surfbrädan. Rick får bo hemma hos Chandler mot att han ritar en logga till hans brädföretag (!) och får även chansen att testa alla nya brädor han tillverkar.
  När han till slut får möjlighet att delta i en stor tävling står det mellan att följa sin dröm till berömmelse eller vara Chandler trogen.
  Positivt överraskning detta. Filmer som handlar om sporter jag inte bryr mig om (eller inte förstår) brukar inte locka direkt, och den här filmen har stått osedd länge i hyllan. Men är man sugen på lite 1987 så är man, och nog får man 1987 alltid. Här åker perfekta 80-talsansikten bräda till syntrock (mycket Pseudo Echo!), blir kära till 80-talsballader och det är om inte en bra film så i alla fall en trevlig och lättittad film. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar