måndag 14 oktober 2024

Nattmonstret

Nattmonstret
Night Creature
1978
Bolag: HemVideo

  Axel MacGregor (Donald Pleasence) är en berömd viltjägare som dragit sig tillbaka till en isolerad och övergiven ö i Thailand. Under sin karriär hade han en nära-döden-upplevelse när han stod öga mot öga med den svarta pantern. Han har sedan fångat in den för att släppa den lös på sin ö för att en gång för alla döda den (eller bli dödad av den).
  Oturligt så kommer han familj med döttrar och barnbarn på oväntad besök då, och istället för hans nöjesjakt blir de fångade på ön ihop med den dödliga pantern.
  Låter ju inte så tokigt på pappret, men bottenbetyg på IMDB har fått mig att vänta rejält länge med att se denna. Har säkert haft den i samlingen i 20 år. Med de ingångsvärdena blir jag ändå positivt överraskad.
  Donald Pleasence haltar runt och gör sin grej, och varken handlingen eller framförandet är sämre än valfri onda-djur-film i b-skiktet på 70-talet. Jag tycker platsen har nåt också. En märklig miljö med kyrkoruiner och ofärdiga broar som man vill veta mer om. Det jag kan sakna är det klaustrofobiska som finns i de här djurfilmerna när det är väldigt många av ett djur. Här tänker man ju ändå att även om pantern är farlig och listig så är den ju i numerärt underläge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar