torsdag 4 april 2019

Pyramidens Hemlighet

Pyramidens Hemlighet
Vibes
1988
Bolag: VideoTrade

  Filmer som kom i kölvattnet efter blockbusters brukar dyka upp i den här bloggen. De brukar även roa mig, men det finns ju så klart förlagor man föredrar mer än andra. Jag har sakta insett att det mesta som kom i vågen av lättsamma vildmarksäventyr i stil med Den Vilda Jakten-filmerna och Indiana Jones är rätt svagt.
  Twisten i den här varianten är att Cyndi Lauper och Jeff Goldblum spelar ett par med superkrafter att kunna se vad som har hänt och ska hända. De luras med på en resa till Peru av en man (Peter Falk) som säger att han letar efter en sin försvunna son, men som i själva verkar vill bli ledd till en inkaskatt långt upp bland bergen.
  Så ja, ett snurrigt vildmarksäventyr som dels kommer igång först i sista tredjedelen av filmen, och dels känns nästan som att Cyndi, Jeff och gänget springer omkring lite improviserat och hoppas det ska bli lite kul. Kul är det inte. I sina bästa stunder eventuellt lite "härligt 80-taligt".
  Ja, det är ju inte Spielberg direkt, detta.
  Istället en samling New York-skådisar med (vad jag tänker) relativt gott omdöme, som väl i stundens ingivelse inte kunde tacka nej till en gratis-semester till Peru.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar