tisdag 25 augusti 2020

P.K. and the Kid

P.K. and the Kid
P.K. and the Kid
1982
Bolag: Prisma

  Det är nästan som en egen videogenre, filmerna som spelades in före en skådis genombrott men kom ut på video efter. Vill minnas att Kevin Costner hade några såna filmer, Michael J Fox likaså. Här är en film som Molly Ringwald spelade in 1982 men som kom ut först fem år senare, när den kunde rida hennes framgångsvåg med John Hughes. Vetitusan om inte till och med omslagsfotot är taget från Pretty in Pink men det kanske är den rosa färgen som förbryllar.
  Alla varningsklockor ringer så klart, min kompass ställer om till "kul att se i alla fall". Och med de glasögonen på mig så blir jag rätt positivt överraskad ändå. Molly spelar PK, en ung tonårstjej som blir misshandlad och sexuellt trakasserad av sin styvpappa. När mamman tar styvpappans parti rymmer hon hemifrån och träffar så småningom Kid Kane (Paul LeMat), en vänlig och lågmäld man som är på väg till att tävla i VM i armbrytning och låter PK följa med på färden. Samtidigt är styvpappan (Alex Rocco) ute på vägarna i jakt efter henne.
  Vi snackar road movie av simplaste modell. Inga oväntade vändningar eller omvälvande scener men ändå sitter man där och känner sig rätt väl till mods. På något vis lyckas Molly Ringwald få in lite av värmen hon strödde över John Hughes-filmerna även här. Biter sig i underläppen såsom Molly Ringwald gör. Paul LeMat är rätt mysig även han, tycker jag. Lite Ronny Pettersson-look.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar