torsdag 3 februari 2022

Deadly Game

Deadly Game
Deadly Game
1991
Bolag: CIC Video

  En samling främlingar från helt olika bakgrund bjuds till en isolerad ö av en mystisk Mr Osirus för att ta emot ett pris de blivit tilldelade. Väl på plats visar sig den mystiske värden inte dyka upp men det gör däremot en man som berättar om spelets regler.
  Det finns nämligen bara ett pris och det går till den sista av gästerna som lyckas överleva den skoningslösa jakt som väntar dem på ön.
  Anledningen visar sig vara att alla de inbjudna någon gång i sitt liv har gjort något som Osirus vill hämnas förr. Han har nämligen inte haft det helt lätt. Han har satts oskyldig i fängelse, han har vanställts i en brand, han har hånats och lurats.
  Men nu är alla hans plågoandar samlade för en kamp om sitt eget liv. En efter en konfronteras de med sitt förflutna och dödas.
  Låter väl inte så dumt det där. Panikslagna vildmarksthrillers har jag inget emot. There's just one thing tho. Detta är en tv-film från 1991. Med allt vad det innebär. Dock en tv-film som innehåller en del grymma mord, bland annat en halshuggning, men det vilar ändå en tv-mässig och lite futtig säkerhet över hela produktionen. Så klart. Men att tänka sig den här trots allt ganska coola historien i händerna på nån oberäknelig italienare med typ Mel Ferrer i huvudrollen är ju kittlande. Eller kanske som grynig, amerikansk 70-talare på 16 mm med nån countryartist i rollistan.
  Istället får man nöja sig med Roddy McDowallMichael Beck (från Warriors), Marc Singer (från V och Beastmaster) och lite såna halvt bortglömda birollsfigurer som gör sitt jobb klanderfritt, så det är egentligen inte problemet. Det här hopkoket av Ten Little Indians och Southern Comfort kanske skulle ha mått bättre av att plocka mer från den sistnämnda. Nu är problemet att filmen är lite fjantig, framför allt det lite skrattretande Scooby Doo-slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar