torsdag 19 juni 2014

Bäst På Plan

Bäst På Plan
Quarterback Princess
1983
Bolag: Transfer

  Ännu ett exempel på fenomenet jag skrev om nyss, där man rotat i gamla skåp efter oexponerade filmer att ge ut för att mätta marknadens törst under de stora videoåren. En tv-film från 1983 som fick nytt videoliv i och med att Helen Hunt börjat bli ett större namn i och med Mad About You i början av 90-talet.
  Här spelar hon Tami, en vanlig amerikansk tonårstjej med fallenhet för amerikansk fotboll och när familjen flyttar till en ny stad så möts de av motstånd från gubbväldet som så klart tycker att en tjej inte alls ska spela fotboll utan vara cheerleader.
  Familjen står på sig och fixar så hon får provspela. Tror ni det blir succé?
  Inte svårtuggat, detta. Hela filmer har ett skimmer av oförargligt Disney-drama som jag tycker känns rätt trevligt ändå. Måhända är det inga komplexa karaktärer direkt.Gubbslemmen som är emot henne är nästan skrattretande stereotypa, fast å andra sidan är det kanske så i verkligheten också.
  Till karaktärernas fördel så gillar jag att folk är snälla mot varandra. Just den biten påminner nästan om John Hughes ömma sätt att porträttera familjer (och kanske framför allt fäder genom att göra dem snälla istället för auktoritära).
  Det ryms naturligtvis inte en enda överraskning i den här filmen, men en regnig semestermorgon är den ett ganska gott sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar