söndag 16 januari 2022

He's My Girl

He's My Girl
He's My Girl
1987
Bolag: Egmont

  Länge sen jag drog in en kroppsbytarfilm i spelaren. Det är ju annars en klassisk genre på 3filmer3dygn. Den här ska ju vara så dålig. Minns bara sågningar från när den kom, och 4.8 på IMDB.
  Nu är det väl inte genren med högst medelbetyg heller direkt.
  Men med de låga förväntningarna så blir jag inte helt missnöjd med den här filmen ändå. Visst är det skit i de flesta avseenden men jag tycker ändå den tickar i 80-talsboxar i tillräcklig takt för att man ska bli nöjd i slutändan.
  En småstadskille, Bryan (spelad av David Hallyday), drömmer om att bli rockstjärna. Till sin hjälp har han kompisen Reggie (T.K. Carter) som är lite av hans manager. När han blir antagen till att medverka i tv-programmet Video LaLa i Los Angeles blir han ditbjuden ihop med en tjej. Det löser man smidigt genom att Reggie klär ut sig till Regina.
  Sedan så klart de vanliga förvecklingarna. Riktiga Reggie blir kär studiovärdinnan Tacha (Micha McK) som även blir väl med hans kvinnliga alterego, så det blir så klart snurrigheter kring klädbyten, svårt att komma ihåg vilken person han är just nu och sånt. Tootsie all over again. Tror aldrig jag skrattar åt någon förveckling.
  Däremot är det ju en härlig tårtbit 1987 detta. 80-talet blir på något vis som aldrig töntigast när man ska försöka bygga historier kring tv- och musikbranschen. Allra helst då med uppdiktade superstjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar