måndag 16 januari 2023

Cocktail

Cocktail
Cocktail
1988
Bolag: Egmont

  Av alla 80-talets utpräglade soundtrack-filmer är Cocktail den jag har klart minst minnen av. Minns att Tom Cruise är bartender, typ. Spoiler på omslaget. Visar sig att jag mindes rätt, och att det inte fanns speciellt mycket mer att veta heller.
  Tom Cruise spelar Brian Flanagan, en ung drömmare från landet som beger sig till New York för att bli nåt. Efter att alla arbetsgivare efterfrågar erfarenhet så tvingas han ta ett enkelt jobb i väntan på drömjobbet. Så långt 100% Nyckeln till Framgång. Istället hamnar han bakom en bardisk med sköne Doug (Bryan Brown). Det börjar virrigt men snart blir han varm i kläderna och blir den nya stjärnbartendern alla pratar om.
  Sedan flyttar han till Jamaica. Träffar en tjej (Elisabeth Shue) och blir älskare till en rik kvinna (Lisa Banes, RIP). Lite sånt. Men annars händer väl inget särskild mer än att soundtracket avverkas till lite olika dag-på-stan-scener.
  Jag får en känsla av att det man haft klart för sig är att Tom Cruise ska spela bartender. Lite hett. Sedan kommer vi alltid på nåt. Extra kul då att den här filmen faktiskt är baserad på en BOK? Otroligt nyfiken på hur själva viben av den här filmen (vilket ju är hela grejen) ter sig i skriven form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar